Bruktkjøp fra Finn.no får nytt liv med Quick Bengalack

Thea og Aleksander fant et brukt kjøkken på Finn. De vurderte å kjøpe nye fronter, men kom på at de kunne spraymale det med Quick Bengalack!

Kjøkkenet de kjøpte var hvitt, men hadde ulike nyanser på frontene og kjøkkenskrogene. De vurderte å kjøpe nye fronter, men så kom ideen om å spraye seg ut av problemet.

Kjøkkenet er en del av hybelleiligheten de leier ut, men resultatet har gitt mersmak. «Vi angrer nesten for at vi kjøpte nytt kjøkken til hoveddelen av huset, når vi ser hvor mye fint som gis bort på Finn», ler de.


Slik gjorde de det

Først la de alle de umonterte delene utover på et pappunderlag, før de spray malte det med flere tynne   «strøk». Vi anbefaler å stå utendørs eller i e n garasje med god utlufting.

Etter en runde grundig rens med Quick Bengalack Avfettingspray for å få bort fett og annen skitt som kan gjøre det vanskelig for sprayen å hefte seg, var det tid for å male. Bruk godkjent maske og gjerne briller og hansker når du spraymaler. 

For å unngå skjolder og dråpemerker måtte de være litt pirkete, men Aleksander kan melde om at det ikke var spesielt vanskelig. Man skal spraye i en jevn bevegelse fra en side til den andre, mens du hele tiden holder dysen inne. Bestem deg for eksempel å begynne et spraystrøk på toppen av kjøkkenfronten og avslutt nederst. Med andre ord, du skal ikke vifte sprayboksen frem og tilbake, som vi alle har en tendens til å gjøre. De sprayet i veldig tynne lag, for med en gang man prøver å spraye tykt på, kan man lett få skjolder.

Paret brukte ca 30-60 minutter på å spraye over alle frontene en gang. Noen skjolder eller merker var det ikke til å unngå å få, uansett hvor nøye de var. Her kommer trikset: når sprayen er tørket, pusset de lett over med fint sandpapir og tørk av med en lofri klut før strøk nummer to. På nytt la de på enda et tynt strøk. Paret trengte to til tre strøk på sine fronter. I alt brukte de 3-4 dager på å male alt ferdig, for at sprayen skulle få tørke godt mellom hvert strøk. Selv om kjøkkenet er ganske stort, så er det ikke så mye flate som syns, så det gikk overraskende fort. Når jobben er ferdig, er det viktig å la overflaten gjennomherde i 3-4 uker før hard bruk. 


Velg en maling av høy kvalitet 

Det er ikke det samme hvilken spraymaling du bruker. Quick Bengalack har god heft, sitter godt, og ikke minst – den holder godt over tid. Når du skal gå på et så stort prosjekt som et kjøkken er det viktig å velge kvalitet, slik at kjøkkenet holder over tid.

Quick Bengalack kan brukes på gjenstander av tre, metall og hardplast. Spray er ideelt for gjenstander som er upraktisk å male med pensel. Det er mulig å fornye nesten alt. Quick Bengalack finnes i en rekke tidsriktige og delikate ferdigfarger. Om du kjøper Quick Bengalack på spann passer det til større møbler og da kan du også få blandet til akkurat den fargen du ønsker.

Velg en farge som passer til resten av rommet

Kun benkeplaten er ny, ellers er alt bruktfunn. Kjøkkenet er sprayet med Quick Bengalack Silkematt i nyansen 5938 Havgud. Fargen på veggen heter 5979 Tåkedis og er malt med malingen Butinox Premium Matt som er en matt maling som er ekstra vaskbar. 

Ved hjelp av våre fargediagram kan du få hjelp til å finne akkurat den fargekombinasjonen du liker best. Du finner mange gode tips og fargeinspirasjon på quickbengalack.no. For flere farger og vår digitale fargevelger, se også butinoxinterior.no