Nytt liv med maling fra Quick Bengalack

Gjenbruk og redesign er inn. Og ikke minst miljøvennlig og godt for lommeboka. Quick Bengalack kan gi nytt liv til gamle gjenstander og ting. Med noen strøk maling kan de få nytt liv eller totalt forvandles med trendy eller gøyale farger. Valget er ditt!

Gjenbruk og redesign er inn. Og ikke minst miljøvennlig og godt for lommeboka. Quick Bengalack kan gi nytt liv til gamle gjenstander og ting. Med noen strøk maling kan de få nytt liv eller totalt forvandles med trendy eller gøyale farger. Valget er ditt!

En forfriskende farge på et bord, en hylle eller en stol kan endre et rom dramatisk. Dessuten kan farger også gi mer trivsel. Og følelsen av å ha skapt noe eget, er jo tilfredsstillende i seg selv. Quick Bengalack Universallakk gir uante muligheter- inne som ute.


Skattejakt

Før du i det hele tatt planlegger å lete etter nye møbler, bør du ta en titt i boden og garasjen. Kanskje du sitter på noen interiørskatter du ikke visste om? Et slitt bord, en lysestake, solblekede terassemøbler, et gammelt messinginstrument… mulighetene er mange! Men skattejakten trenger ikke stoppe i garasjen, det finnes mange andre steder: Fretex, loppemarkeder, Finn.no, Facebook Marketplace, eller via gjenbruks-apper som Letgo, Shpock og Tise.


Fargevalg

Trendrapportene er klare: Nå skal det helst være farger på møbler og interiør. De store flatene i rommet er dominert av dempede blå og grønntoner, samtidig som jordtoner også har gjort seg gjeldende. Til interiør detaljene blir det mer kulørsterke tilleggs farger. Dypere rødtoner for eksempel, som gir både er lekkert og gir liv og energi.

Men ikke se deg blind på hva som er in akkurat nå. Det spiller ingen rolle hvor trendy fargen er om du ikke liker den, så velg farger du vet du vil trives med. Med Quick Bengalack produktene kan du blande til den nyansen du ønsker!


Tryll med kontraster

Tenk på hvordan lyset påvirker rommet når du setter sammen fargenyanse. En god idé er å ta med seg noen fargeprøver hjem fra interiørbutikken. Det aller beste er å tenke helhetlig, altså både farge på vegger og møbler i en sammenheng.

Komplementærfarger, som er fargene rett over hverandre i fargesirkelen, skaper kontrast. I ett rom med blå nyanser på veggene vil møbler og detaljer komme ekstra godt frem om velger oransje toner.

Det som er det er så fin er at alle fargetoner har mange nyanser. Så det er helt opp til hver enkelt om man vil ha skarpe farger eller duse, mørke eller lyse. Velg det du liker best!Varme og kalde farger

Vil du redesigne et møbel, men er usikker på valg av farge, kan en god start være å se på hvilken farge det er i rommet. Har du lyse og varme toner på veggen, kan sterke og varme nyanser på møbelet bryte elegant opp.

Lurer du på hva som gjør en farge kald eller varm? Her er en enkel huskeregel: Varme farger har mer gult i seg, mens kalde farger har mer blått. Spør hos forhandlere for gode råd og fargekart du kan ta med deg.  


Her finner du inspirasjon

Last ned appene til Pinterest og Instagram. Foruten inspirasjon, finner du tips, råd og smarte løsninger for ALT.

Gå gjerne innom en interiør- eller malingsbutikk og få med deg fargekart og kataloger. Og interiørmagasiner fra inn- og utland kan gi deg gode ideer, inspirasjon og tips.

Mange blogger også om interiør og kan gi deg påfyll og inspirasjon før du går i gang med gjenbruks- og redesign-prosjektene dine. Vi liker spesielt god enkelfornyelse.no.

Lykke til med ditt neste prosjekt!