Gjør det selv- Lag et flott sidebord til en rimelig penge

Lag noe nytt av det du har hjemme eller kjøp noen rimelige potter. Ved hjelp av en limtube og en boks spaymaling får du et flunktende nytt sidebord til en rimelig penge. Se så lekkert dette ble!Alt kan fornyes!  Vi ønsket oss et sidebord som ingen andre hadde. Derfor laget vi et selv ved hjelp av to blomsterpotter fra Biltema i hardplast, en marmorplate fra Mester Grønn og selvfølgelig spraymaling fra Quick Bengalack i fargen 0948 Siv. Dette er en nydelig lys gul fargenyanse som er helt tidsriktig i tiden vi er inne i nå. Fargen matchet også kjempegodt til veggfargen 5969 Vintersand fra Butinox og detaljene i rommet. 

Dette bordet laget vi på 1-2-3 da både limet og spraymalingen tørker fort. Under ser du hvordan du kan lage ditt eget sidebord. Før:

Etter:
Dette trenger du for å gjøre det samme selv: 


  • 2 stk blomsterpotter i hardplast. Våre var 30 cm i diameter. 
  • Monteringslim eller annet lim som hefter godt på materialet til objektet. 
  • Fugesprøyte til monteringslimet.
  • Topplate som passer til å legge oppå blosterpotten. Vi valgte en marmorplate i samme målet som potten så den akkurat passet til åpningen. 
  • En boks Quick Bengalack Spray. Vi valgte den silkematte fargen 0948 Siv. Du kan velge den fargen som matcher best interiøret. 

Slik går du frem: 

  • Monter blomsterpottene sammen ved å påføre lim på bunnen av den ene potten. Sett bunnen av den andre potten oppå og la tørke (se anvisning på limtuben). Hvis overflaten er veldig glatt, mattslip delene som skal monteres sammen for at limet fester seg bedre.
  • Rengjør overflaten som skal spraymales med såpevann eller Quick Bengalack Avfettingspray. Dette fjerner fett og smuss og gjør at malingsfilmen sitter godt. 
  • Påfør 2-3 strøk med spraymaling i ønsket farge. Rist boksen i ca 2 min og påfør flere tynne strøk for best resultat. La tørke mellom hvert strøk. Ved tynne strøk og romtemeratur trenger du ikke vente mer enn 5-10 min mellom hvert strøk. La overflaten tørke noen timer før du monterer topplaten. 
  • Monter toppplaten ved å påføre lim på undersiden av platen og legg platen på toppen. La tørke så lenge det står på limtuben. 
  • Når limet er tørket kan du ta i bruk ditt nye sidebord. Husk forsiktig bruk de første ukene for å la malingsfilmen få herde skikkelig. Da har du et slitesterkt og holdbart resultat.


Et fint sted å sette kaffekoppen. 

Quick Bengalack gir en flott og slitesterk overflate som holder sef fin lenge. Fargen 0948 Siv er en frisk og lys gulfarge, som passer perfekt inn i trendbilde for 2024. Styler du den med orange, burgunder og rødlige toner treffer du blink.

Siden pottene tåler utendørs bruk, kan du gjerne sette sidebordet ut på terrassen i sommer. Marmorplaten holder seg best om det er tak over. Fargen på veggen er 5969 Vintersand, malt med Butinox Premium Matt.