Farger og inspirasjon til hjemmekontoret

Farger påvirker oss i hverdagen. Noen gjør oss glade, andre gir oss energi. Hvilke farger du velger på hjemmekontoret har mye å si for både effektivitet og arbeidslyst. Her får du våre beste tips til hvordan du kan skape et inspirerende hjemmekontor.

Hvordan kan du bruke farger til å skape et mest mulig inspirerende hjemmekontor? Noen farger gjør oss rastløse, andre gjør at vi fokuserer bedre. Samtidig er det viktig å huske på at hver og en av oss opplever dem ulikt. Kjenn på hvilke farger du trives med, og som skaper den rette stemningen for deg.

Det finnes imidlertid noen gode «tommelfingerregler» for fargebruk som du kan følge. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan benytte farger og interiør for å innrede et innbydende hjemmekontor.


Farger som passer perfekt til hjemmekontoret

Hjemmekontor-tilværelsen er kommet for å bli. Stadig flere tilbringer arbeidsdagen sin på ulike lokasjoner. Teknologien gjør det mulig å få jobben gjort like godt hjemmefra som på kontoret. Og skaper du en hyggelig arbeidsstasjon hjemme, vil arbeidet ganske sikkert gå enda enklere.

Så, hva bør du tenke på når du skal male hjemmekontoret ditt? Tenk over hvilke farger som gir deg glede og inspirasjon. Hvilken stil reflekterer din personlighet best? Vi har et par grunnprinsipper vi liker å følge:

1) Velg farger som appellerer til sansene.
Med riktig farge på veggen kan du virkelig heve stemningen i et rom. Rolige, duse og matte farger oppmuntrer til produktivitet. Nøytrale nyanser er perfekte grunnfarger som passer de aller fleste stiler. Fargene stjeler ikke oppmerksomhet fra omgivelsene, men skaper heller en jordnær og balansert atmosfære. For å tilføre dybde og stemning kan du bruke kontrastfarger på møbler, bilder og annet interiør. Husk at dersom du har gamle gjenstander du ønsker å gjenbruke, - er de enkle å fornye med Quick Bengalack Universal spray!

2) Sørg for at fargevalget innbyr til lekenhet og kreativitet.
Vi arbeider best og mest effektivt når vi blir stimulert til å tenke nytt. Gjør noen enkle grep i interiøret som virker overraskende eller spennende. For eksempel kan du bruke en dyp kontrastfarge på skrivepulten, og velge en roligere farge på veggene og vinduskarmen. Fyll hyllene og arbeidsbordet med gjenstander som inspirerer deg, men ikke overdriv. Da ender du ofte opp med et rotete uttrykk.


Slik malte vi hjemmekontoret

Ta en titt på dette helt vanlige rommet malt i en nøytral hvitfarge. Det er åpent, rolig og enkelt. Hvordan får rommet deg til å føle?


Se deretter på dette bildet. Her har vi malt både veggene, vinduskarmen og bordet. Hvordan får rommet deg til å føle nå? Hvilket av de to rommene har du mest lyst til å sette deg ned og jobbe i?

Har du en kul gammel lampe du ønsker å gjenbruke, er det enkelt å fornye den med Quick Bengalack Universal i sort silkematt. Da får du den samme trendy looken som lampen på bildet.

Har du gamle potter og krukker er de enkle å redesigne med en av trendfargene i Quick Bengalack Universal spray serien.

Å male et rom er en enkel og relativt billig form for fornyelse. I dette tilfellet begynte vi prosessen med å vaske og slipe skrivebordet.

Deretter malte vi det med Quick Bengalack Universal i fargen 5933 Årgang. For å skape mest mulig kontrast til den rolige fargen på veggene, valgte vi en blank glansgrad på bordet. Hvis du ønsker mindre gjenskinn og kontraster, anbefaler vi at du heller går for en silkematt finish.

Deretter malte vi veggene med Butinox Interiør Stue Sov Matt i fargen 5926 Frappe. Vinduskarmen fikk den herlige fargen 5930 Dus.

Det er enklere og raskere enn du tror å sette et personlig preg på hjemmekontoret.
Vi ønsker deg god fornyelse!