Enkel gjenbruk for studenten

Gjenbruk er i vinden som aldri før. Oppussing av brukte møbler og gamle gjenstander er ikke bare miljøvennlig, det er også ideelt for deg som er student på budsjett. Alt kan fornyes med Quick Bengalack - og her får du noen gode tips og råd for å komme i gang.

Skal du ta fatt på en tilværelse som student? Da står du foran en helt ny fase i livet – med nye muligheter, opplevelser og utfordringer. Når du flytter inn på en hybel eller i et kollektiv, er det hyggelig å kunne sette sitt eget preg på interiøret, uten at det koster skjorta. Med Quick Bengalack er det bare å glede seg, for i vårt univers kan alt fornyes!

Å pusse opp gamle møbler og gjenstander er enkelt, miljøvennlig og hyggelig for lommeboka. Med produkter fra Quick Bengalack er du garantert et slitesterkt og varig resultat. For deg som er student og skal bo for deg selv, kanskje for første gang, er det stas å gjøre litt ekstra ut av innredningen på hybelen eller i kollektivet.  Sett ditt eget preg på hverdagen og farge på tilværelsen, er vårt råd til deg! Les videre og la deg inspirere til å komme i gang med fornyelsen.


Pusse opp gamle møbler? Gå på skattejakt!

På loftet, i kjelleren eller i en bortgjemt eske ligger ofte tingene vi ikke har lyst til å kaste. Kanskje de har en emosjonell verdi? Setter du av litt tid, kan de få et nytt liv og bli en spennende del av interiøret. Med enkle grep og litt maling, kan brukte møbler og gjenstander få et helt nytt utseende. Trendy og fresht er stikkordene!

Begynn med å gå på skattejakt etter ting du kan fornye:

  • Kanskje noen møbler i barndomshjemmet fortjener en ny vår, og har emosjonell verdi for deg? 

  • Spør familie og venner om de har noen hyller, bord, stoler eller kommoder til overs. 

  • Gå inn på finn.no og søk etter det du har behov for. Husk at det kan være mange som gir bort brukte gjenstander i ditt område. 

  • Let opp loppis og bruktmarkeder i nærheten av deg. Gjenbruksbutikker som Fretex og UFF kan også ha mange skatter. 

  • Det finnes en rekke “Bytte og salg”-grupper på Facebook. Kanskje du kan alliere deg med noen her? 

Det kan være smart å lage en liste med ting som absolutt må på plass i ditt nye hjem. For eksempel arbeidsstasjon, spisebord- og stoler og bokhylle. På den måten blir ikke innredningen så overveldende, og du kan heller spe på med kreative innslag i interiøret etter hvert som du bor deg inn. Gjenbruk er enkelt med Quick Bengalack

Neste steg er å pusse opp og male eller spraye møblene i ønsket farge, slik at du oppnår akkurat det utseende du ønsker.

Quick Bengalack Universallakk kan brukes på gjenstander i metall, tre og hardplast. Skal du pusse opp et større møbel, lønner det seg å benytte Quick Bengalack på spann. Spray er derimot ideelt for mindre gjenstander med mange kriker og kroker. Quick Bengalack finnes i en rekke flotte ferdigfarger, og bare fantasien setter grenser for hva du kan fornye. På spann kan du også få blandet til den fargen du ønsker. 

Husk at godt forarbeid er selve hemmeligheten til et godt resultat. Her har vi laget en enkel oppskrift på hvordan pusse opp gamle møbler og gjenstander, som du gjerne kan ta utgangspunkt i. Klikk her for å se.


Tre tips til enkel fornyelse

Vil du redesigne et møbel, men er usikker på valg av farge, kan en god start være å se på hvilken farge det er i rommet. Har du lyse og varme toner på veggen, kan sterke og varme nyanser på møbelet bryte elegant opp.

  1. Finner du et gammelt sybord eller benkeplate på loftet eller finn.no, er det et supert utgangspunkt for å lage en fin studieplass! Rens med for eksempel TreStjerner Gulvrens, slip lett over med et fint slipepapir, og mal med din favorittfarge.

    Her har vi brukt Quick Bengalack i fargen 5948 Core. Fargen står veldig fint mot den duse veggen, som er malt med Butinox Stue Sov Matt i fargen 5939 Dijon. Legg gjerne til litt sort og fargen 5813 Piruett (her illustrert ved den fine koppen med korktopp).

  2. En gammel knaggrekke er perfekt å bruke til å henge opp småting som stadig blir rotet bort, som nøkler, solbriller og paraplyer. Ikke minst går det raskt å spraye den i en fin farge.

  3. Et lite bord med høye kanter blir et supert avlastningsbord for smårot, og kan enkelt skyves bort. Her i fargen 948 Siv, malt med Quick Bengalack.